Ikan-ikan Srampangan..

Pada Hamparan Sajadah

11.59


Dina amparan sajadah, abdi sumujud pasrah
Diri nu lamokot ku dosa, nyanggakeun sadaya-daya
Dina amparan sajadah, abdi sumujud pasrah
Mundut pangampura Gusti, Ya Allah Robbul Izzati
Rumasa.. Kuring rumasa hirup di dunia pinuh ku dosa
Laku lampah sakahayang, teu nyaho halal jeung haram
Nu penting ngeunah kabawakeun
Ku sagawayah, teu nyaho wayah

Goreng hate, laku lampah
Piomongan wae, poho kawajiban
Poho akherat, gawe kuring ngan ukur maksiat
Mun dielingan poho deui
Ya Allah Rabbul Izzati, hapunteun abdi

Dina amparan sajadah, abdi seja ngejatkeun du’a
Abdi sumujud pasrah, mugia abdi kengeng panghampura ti nu Kawasa
Diri nu lamokot ku dosa, nyanggakeun sadaya-daya

Insya Allah ayeunah mah abdi tos kengeng hidayah
Mugia abdi tiasa janten jalmi istiqomah
Kaleres kena kulampah, sejak tobatan nasuha
Alhamdulillah nyanggakeun tobat abdi mugi janten tobat nu sajati
Dosa2 nu tos kalangkung mugi janten dosa panungtung
Jembatan hate abdi hoyong janten jalmi nu sae
Mangfaat geus ka sadaya agama kula warga nagara
Nun Gusti abdi nyanggakeun du’a

Taya deui panglumpatan, taya deui pamuntangan
Mung Allah Pangeran abdi, Pangeran anu sajati

Dina amparan sajadah, abdi seja ngejatkeun du’a
Abdi sumujud pasrah, mugia abdi kengeng panghampura ti nu Kawasa
Mundut pangampura Gusti, Ya Allah Robbul Izzati

Hirup urang bobolokot ku dosa jeung sajaba
Nyanggakeun sadaya-daya



SELAMAT DATANG 2010

Jangan lupa ikuti acara Dzikir & Renungan Akhir Tahun 2009
Kamis, 31 Desember 2009 Pk. 19.00-23.00 WIB (serentak di 4 kota)

Masjid At Tin-Jakarta
Kompleks Taman Mini Indonesia Indah

Masjid Muhammad Cheng Hoo-Surabaya
Jln. Gading No. 2 Ketabang Genteng
(belakang Taman Makam Pahlawan Kusuma Bangsa)

Masjid PUSDAI-Bandung
Kompleks Pusdai Jln. Diponegoro 63
(dekat Gedung Sate)

Masjid Kampus UGM-Yogyakarta
(sebelah Timur Kampus UGM)

***Ada banyak hidangan Allah yang akan tersaji untuk mereka yang berdzikir. Sajian hidangan Allah ini akan kita nikmati tidak hanya di dunia tapi juga di akhirat..
Orang yang berdzikir dijanjikan ampunan dan pahala yg besar dari Allah. Rasulullah pun mempersonifikasikan mereka seperti duduk dalam taman surga-Nya dikelilingi oleh para malaikat, mendapatkan rahmat dan diberi ketenangan..
Mari berdzikir..***

18 komentar:

nakjaDimande mengatakan...

NOP, Doa yang begini pasti dari Pusdai yang dekat pasar suci ya?

Pai mengatakan...

Lagu darso nya Teh?? sok inget ka dosa klw denger lagu ini th.

Anonim mengatakan...

SINOPI menjawab :

Bundo NakjaDimande
ini bukan do'a Bundo.. tp teks lagu sunda..
hahahahaaaa..

Pai
Iyah, lagu Darso..
tepatnya daur ulang oleh Ebith A.Beat feat Darso lagu nya jd hip-hop rap gitu deh..
emang ga kedengaran? kan saya pasang di sidebar blog ini plus kacapi suling lagu sabiluhungan..
suka banget soalnya heheheee..

Agus Siswoyo mengatakan...

Lirik yang padat sekaligus membuat saya malu nih..
Masih perlu banyak belajar.

zarod mengatakan...

salam kenal ya... nice blog, manteb javasciptnya :)

Fitri mengatakan...

mba, lagunya diganti?
kenapa sih? enakan juga lagunya jason mraz sama mocca
lagu sabiluhungan kaya lagi kondangan mba, ntar kalo laper gimana ga ada prasmanannya :D

Aristo Rinjuang mengatakan...

hehe... Saya setuju juga dengan yang diatas... :D

Mamah Aline mengatakan...

wah ada lagunya, suka ama lagu darso ya tapi tema lagunya pas tentang ibadah dan dosa. padahal Darso biasanya punya lirik yang nyeleneh

Anonim mengatakan...

Sinopi menjawab :

Agus Siswoyo
sama, saya juga masih perlu banyak belajar

Zarod
thanx, salam kenal juga

Fitri
iya nih lagi suka etnik
kalo laper ke kantin ajah :)

Aristo Rinjuang
atas mana sih..

Mamah Aline
malah saya kurang tau lagu nya Darso
cuma kebetulan aja..

Omiyan mengatakan...

Amin mudah2an di tahun 2010 sagala cita cita sing tiasa tercapai oge digampilkeun tina sagala masalah

Amin

Pakde Cholik mengatakan...

Abdi mah teu ngartos neng
wilujeng warsa enggal 2010
Mugi tansah pinaringan kasugengan,karaharjan,kamulyan saha tinebihaken saking bilai, cinelaaken rejeki ingkang barokah.
Hatur nuhun neng, resep oey..

adityahadi mengatakan...

Met tahun baru mbak ... aduhh, foto yg awal itu nyindir banget yah ^^

arkasala mengatakan...

duh janten emut ka lembur ngupingkeun ieu lagu. Upami teu lepat Darso anu nembangna teh.
Mugia taun ieu aya di kabagjaan ka sadayana.
Eta aya lauk di luhur resep ningalna :)

ali febriyanto mengatakan...

Mainana pacmannya keren.............

rizky mengatakan...

sayah udah sholat mpok :D ini sayah maw sholat lagi biar banyak pahalanya :P hahahaha

Pai mengatakan...

Ternyata mantap juga nih lagu. keren c ebiet ngrap na. Keuna pisan kanu ati. hehe.
(Sound saya dlu lagi rusak, jadi ga bisa denger. hehe.)

Seti@wan Dirgant@Ra mengatakan...

mampir pertama...
salam kenal.

ningrum mengatakan...

mbak nop, 'ra mudeng aku.. buatin translate-nya dong (request hehe)